Sök på sidan

 
 
 
 
search icon
Finnairin lentokone 5632

6 skäl att välja Karleby-Jakobstad flygplats

Visste du det här? Fördelarna med din lokala flygplats

Tack vare sin strategiska placering och de snabba förbindelserna erbjuder Karleby-Jakobstad smidigt fritidsresande och fungerar som en konkurrensfördel för regionens företag.

Det kan vara lätt att förbise vikten av smidiga flyg till de regionala flygplatserna, men Karleby-Jakobstads flygplats fungerar som en livsviktig brobyggare mellan regionen och Finland samt internationella destinationer. Tack vare flygplatsen har regionens företag snabb åtgång till de globala marknaderna, och resenärerna kan smidigt förena inhemska resmål med internationella rutter. Dessa förbindelser gör flygplatsen till en viktig resurs såväl för företagsverksamhet som för turismen, genom att erbjuda snabbhet, effektivitet och bred tillgänglighet.

Vill du veta varför allt fler resenärer väljer sin regionala flygplats? Läs mer om sex viktiga skäl varför Karleby-Jakobstads flygplats kan vara det enklaste valet för just din resa.

Snabbt och enkelt resande

Vår flygplats betjänar inte bara företag – vi erbjuder en smidig utgångspunkt också för fritidsresenärer. Direktflygen garanterar att din resa börjar okomplicerat. Såväl semesterresorna som veckoslutsresorna får en smidig start, för incheckning, säkerhetskontroll och ombordstigning på planet sker utan vare sig långa kötider eller stora avstånd.

Karleby-Jakobstad flygplats möjliggör snabbt och enkelt resande. Den korta flygresan till Helsingfors gör att ett brett utbud resmål blir enkelt tillgängligt. När du bokar resan via Finnair kan du resa till alla Finnairs destinationer på samma biljett. På så vis blir resandet ännu mer smidigt och du sparar värdefull tid.

Vi stöder utvecklingen av Karleby-Jakobstadregionen

Tillgängligheten som den regionala flygplatsen erbjuder förbättrar inte enbart företagens konkurrenskraft och smidigt resande, den stöder även hela regionens utveckling. Flygförbindelserna ökar regionens attraktionskraft för både investerare och nya företag. När tillgängligheten är i skick är det lätt att både nå och resa från regionen – vilket förbättrar hela regionens livskraft.

Finnairin lentokone 1827

Nyckeln till god tillgänglighet

Karleby-Jakobstad flygplats erbjuder regionens företag en direkt förbindelse via Helsingfors till de globala marknaderna. I praktiken innebär detta att man lätt kan bedriva framgångsrik exportverksamhet i Karleby-Jakobstadregionen.

Närheten till regionens industrier och större företagskluster är en viktig konkurrensfördel. De viktiga affärsresorna från Helsingfors ut i världen är tillgängliga på bara en kort flygresas avstånd. Denna snabbhet och smidighet är speciellt viktiga för våra exportföretag.

Beredskapssäkerheten i skick

Karleby-Jakobstad flygplats har en central betydelse för regionens beredskap. Brandbekämpningsflygplan använder regelbundet flygplatsen för övervakning av skogsområdena och för släckning av skogsbränder. Sjuktransporter är en annan livsviktig funktion, där flygplatsen är en viktig länk för snabba transporter, till exempel vid organtransplantationer eller brådskande patientfall.

Kvalitativ betjäning

Den kundfokuserade servicen och personliga bemötandet på vår flygplats bidrar till att göra resandet smidigt. Karleby-Jakobstads flygplats är din regionala partner som gör resandet okomplicerat, såväl för arbetsresor som för semesterresenärer.

Behöver du hjälp att planera din resa? De lokala researrangörerna står alltid till tjänst. Mer information om flygplatsen får du på vår webbplats kokairport.fi.

Ansvarsfull utveckling framåt

Vår flygplats har förbundit sig till att utveckla fossilfritt flygande. Fastighets-Ab Kronoby Flyghangar, som är Karleby-Jakobstads flygplats utvecklings- och intressebevakningsorgan, har under ett par års tid deltagit i flera projekt där man utreder förutsättningarna för fossilfritt flygande i nordiska förhållanden.

Det finns planer för att bygga nödvändig infrastruktur för laddning av elflygplan på flygplatsen, delvis med finansiering godkänd av riksdagen. Dessutom pågår ett samarbete med Skellefteå flygplats för en snabb kommersialisering av fossilfri flygtrafik mellan regionerna.

Bekanta dig med våra tjänster redan idag och upptäck hur mycket enklare resandet kan vara – både i arbetets tecken och på fritiden!

Lentoasema ja taksi 5631